Acordajul la pian si pianina

Un acordaj pian corect si bine facut va avea un efect vizibil asupra calitatii sunetului emis de instrumentul dumneavoastra si asupra modului de functionare al acestuia. Pentru a va oferi un pret corect va trebui sa evaluam cu grija pianul sau pianina in cauza si sa determinam care sunt lucrarile care trebuie executate.

Rolul unui acordor de pian profesionist nu este unul ocazional, ci periodic, instrumentul dumneavoastra având nevoie de intretinere continua, facute corect:


- Acordajul trebuie facut de pana la 3 ori pe an pentru mentenanta, precum si inainte de fiecare concert. Instrumentele noi si cele care nu au fost folosite/acordate o perioada indelungata de timp, necesita cel putin 3 acordaje anual, in primii 3 ani de folosire.

- Mecanica pianului trebuie verificata si reglata inainte si dupa fiecare acordaj, pentru a va asigura ca toate mecanismele respecta pozitia standard.

- Pentru ca totul sa functioneze ca la carte, trebuie indepartate periodic toate impuritatile care se depun pe componentele interne (praf, scame, etc).


Pe langa acordajul propriu zis, pe parcursul evaluarii pianului este posibil sa apara necesitatea inlocuirii sau alterarii unor componente. Acestea vor contribui la cresterea per ansamblu a pretului final. Iata cateva exemple:

- Impanarea unor cuie de acordaj sau inlocuirea unor cuie de acordaj;

- Inlocuirea corzilor lipsa;

- Inlocuirea corzilor care se rup in timpul acordajului;

Pentru a gasi o lista completa a serviciilor noastre si modul de calculare pret acordaj pian, va rugam sa ne contactati pentru o evaluare.